Behandelingen en tarieven


Standaard pedicure behandeling (30-45 min.)
Deze behandeling bestaat uit het desinfecteren van de voeten, voetinspectie, knippen van de teennagels, het schoonmaken van de nagelomgeving, het mechanisch afwerken van de nagels, verwijderen van overtollig eelt, eventueel verwijderen van likdoorns, kloven, ingroeiende nagels-, kalknagel- en/of schimmelnagel behandelen en tot slot het incrèmen van de voeten .
€38,-
Specialistische technieken (excl. behandeltijd €25,- per 20 min.)
Antidruk/Vilttechniek€17,50
Orthese – klein€20,-
Orthese – middel€25,-
Orthese – groot€30,-
Nagelbeugel (per nagel)€30,-
Nagelreparatie (per nagel)€25,-
Voetreflex massage€50,-
Deelbehandeling: likdoorn, ingegroeide nagel, eelt verwijderen (20 min.)
Verwijderen van een likdoorn, vrij leggen van een ingegroeide nagel of verwijderen van eelt, zonder een gehele behandeling zoals hierboven beschreven.
€25,-

Vergoedingen
In sommige gevallen wordt voetzorg vergoed. De basisverzekering biedt een vergoeding bij diabetes als je zorgprofiel 2, 3 of 4 hebt. Voor zorgprofiel 1 zijn soms vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, evenals voor reumatoïde aandoeningen. Veel zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering aan die mogelijk dekking kan bieden voor een behandeling bij de medisch pedicure. Wat precies onder de dekking valt verschilt per zorgverzekeraar en polis. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld 100% van de kosten, terwijl je bij anderen wel een deel zelf moet betalen. De zorgverzekeraar vergoedt dan bijvoorbeeld 75% van de zorgkosten, met een maximumaantal behandelingen. Informeer dus altijd vooraf bij uw eigen zorgverzekeraar of de behandelkosten (deels) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

Verwijzing
Heeft u diabetes, reumatoïde artritis of andere medische aandoening, dan is er een verwijzing van uw behandelend (huis)arts wel noodzakelijk. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van voetzorg bij Diabetes mellitus is het nodig dat er een Zorgprofiel (zorgzwaarte/Simcode) toegewezen wordt. Deze wordt vastgesteld door de podotherapeut. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is.

Factuur
U betaalt de volledige behandeling en krijgt de factuur per email toegestuurd, de factuur kan vervolgens (gedeeltelijk) gedeclareerd worden bij de zorgverzekering waarbij aangesloten.